Muzikaal speelplezier bij De Muzieknoot

Van muzieklessen tot het spelen met instrumenten; ons gloednieuwe kinderdagverblijf De Muzieknoot is een plek waar muziek centraal staat. Meewerkend coördinator Amy is maar wat trots op deze nieuwe locatie in Amstelveen.

“Ik kom zelf uit een gezin met vijf kinderen, waardoor ik van jongs af aan omringd ben geweest met veel broertjes en zusjes”, vertelt ze glimlachend. “Ik heb het werken met kinderen altijd onwijs leuk gevonden en wist al vrij jong dat ik hier mijn beroep van wilde maken”. 

Na haar opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker en diverse ervaringen in de kinderopvang, voelde ze de drang naar meer uitdaging en contact met ouders. Op die manier werd ze uiteindelijk meewerkend coördinator bij het nieuw te openen kinderdagverblijf De Muzieknoot.

 

Van tamboerijnen tot viooltjes 

Wat dit kinderdagverblijf uniek maakt? “Allereerst is alles hier nieuw”, legt Amy uit. “De sfeervolle inrichting straalt veel rust uit. De kinderen krijgen op zo’n dag natuurlijk al best veel prikkels binnen, dus het is extra fijn dat de groepsindelingen en kleuren bijdragen aan een goede ontwikkelingsomgeving. Maar het meest unieke is toch wel ons overkoepelende thema muziek, wat verweven is in alles wat we doen. Van dagelijks muziek maken met de kinderen, tot het geven van muzieklessen; het maakt deel uit van al onze activiteiten op de groep”. 

Die liefde voor muziek wordt bij binnenkomst al snel duidelijk. “Overal zie je het terug,” zegt Amy terwijl ze een lijstje met tamboerijntjes aanwijst. “Elke groep heeft een naam gerelateerd aan muziek, en de inrichting reflecteert dat. Bij de Tamboerijntjes hangen tamboerijntjes aan de muur, en bij de Drummers zijn de lampen gemaakt van drumonderdelen. Het is de bedoeling dat kinderen zich niet snel vervelen, daarom wisselen we het speelgoed regelmatig af.” 

Groei en creativiteit

Voor nieuwe medewerkers zijn er ook volop ontwikkelingsmogelijkheden. Van trainingen over gezonde voeding, tot leiderschapskansen voor degenen die willen doorgroeien. “Wat deze plek extra speciaal maakt, is de flexibiliteit. We zijn nieuw, dus er is veel ruimte voor eigen inbreng. Of je nu van koken houdt, gek bent op muziek of dans; hier krijg je de vrijheid om leuke dingen te doen met de kinderen. Bovendien zijn we nog op zoek naar enthousiaste nieuwe medewerkers om ons team te versterken!”.

Vacatures

Wil jij meebouwen aan onze nieuwe locatie in Amstelveen en ben je op zoek naar een uitdagende werkplek waar je veel vrijheid krijgt om kinderen te motiveren, inspireren en uit te dagen? Dan gaan wij graag met jou in gesprek! Stuur je CV en motivatie naar [email protected]