Van snuffelstage tot locatiemanager

Michèle liep tijdens haar middelbare schoolperiode al een weekje snuffelstage bij Speel-Inn Kinderdagverblijf De Blokkendoos in Uithoorn. Na haar mbo-opleiding, jaren ervaring en verschillende kansen, is ze nu doorgegroeid tot locatiemanager in opleiding. 

‘Toen ik ongeveer zes jaar oud was, droomde ik ervan ooit mijn eigen kinderdagverblijf te beginnen. Dus niet alleen van het werken met kindjes, maar ook zelf alles regelen en organiseren. En dat is precies wat ik als locatiemanager doe.’

Uitdagingen en kansen

‘Na de middelbare school ben ik de mbo-opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 gaan doen. Van kleins af aan wilde ik al werken met kinderen. Ik werd tante toen ik nog maar 1 jaar oud was en heb veel neefjes en nichtjes. Ik kan de hele dag met kindjes bezig zijn. Vooral als ze lekker kletsen; peuters kunnen zulke grappige verhaaltjes vertellen.

In het eerste jaar van mijn opleiding liep ik stage op een basisschool, maar werken met kleinere kinderen vind ik toch leuker. Bij ons op De Blokkendoos komen baby’s van drie maanden binnen op het kinderdagverblijf en blijven soms tot ze 12 jaar oud zijn op de buitenschoolse opvang. Je mag deel uitmaken van het begin van hun ontwikkeling en ziet ze helemaal opgroeien. Op de basisschool als juf moet je soms wat strenger optreden. Ik vind het leuker om te helpen in de opvoeding.’

‘Tijdens mijn opleiding liep ik stage op de peutergroep van De Blokkendoos en in het laatste jaar ook op de babygroep. Daarna mocht ik bij De Blokkendoos blijven werken! Eerst deed ik invalwerk, op de BSO en bij de verschillende groepen. Zo kon ik rondkijken en ontdekken wat bij mij past. Ik heb toen 4 à 5 jaar op de babygroep gestaan en heb daar veel ervaring opgedaan.

Na die jaren werd ik meewerkend coördinator, dit was voor mij een leuke nieuwe uitdaging. Ik regelde alles voor de pedagogisch medewerkers, deed boodschappen en bestellingen; wat extra taken naast alleen met de kindjes bezig zijn. De combinatie van op de groep staan en dingen regelen vind ik leuk. Nu ben ik aan het doorleren voor locatiemanager.’

‘Bij Speel-Inn voelde ik me meteen thuis’

Eigenheid

‘Speel-Inn staat als organisatie vooral voor eigenheid, we zien ieder kind als individu. We kijken wat een kind nodig heeft. Bijvoorbeeld of ze als peuter 1 of 2 slaapjes nodig hebben. We kijken daarvoor naar de behoefte van het kind en van de ouders en leveren maatwerk.

Je merkt dat ook in hoe Speel-Inn met medewerkers omgaat. Ze bieden doorgroeimogelijkheden, in een functioneringsgesprek vragen ze waar je jezelf over vijf jaar ziet en dan wordt daar ook echt over meegedacht. Je krijgt kansen en ze denken aan je als er vacatures openstaan. Ieders eigen kwaliteiten mogen er zijn en je kunt vooral doen waar je goed in bent.’

‘Als locatiemanager maak ik roosters, heb ik contact met ouders, ik houd de budgetten bij en voer functioneringsgesprekken met de pedagogisch medewerkers. Niet omdat ik meer ben dan een ander, ik vind het gewoon leuk om dingen te regelen. De operationeel manager van Speel-Inn bespreekt elke vrijdag met mij hoe het gaat en hoe ik dingen zou kunnen oppakken. Zij neemt daar echt de tijd voor.

Ik heb nooit bij een andere organisatie gewerkt of zelfs maar stage gelopen. Van mijn opleiding zeiden ze wel dat afwisseling in organisaties goed zou zijn om te vergelijken, maar ik heb het zo fijn bij Speel-Inn. Ik had er direct een goed gevoel bij. De collega’s zijn open naar elkaar toe en ik voelde me daardoor snel thuis. Sommige collega’s zijn al 10 tot 15 jaar in dienst en zijn goed op elkaar ingespeeld. Hier staat een hecht team, we kunnen alles met elkaar bespreken en hebben veel voor elkaar over. Ik sta als locatiemanager niet boven ze, we doen het met elkaar. Samen zijn we De Blokkendoos!

Vacatures

Bij Speel-Inn zijn we altijd op zoek naar mensen met passie. Ben jij op zoek naar een uitdagende werkplek waar je veel vrijheid krijgt om kinderen te motiveren, inspireren en uit te dagen? Kijk dan eens naar onze vacatures!