Uittips met kinderen in de kerstvakantie

Over twee weken is het kerstvakantie! De kinderen zijn twee weken vrij van school. Tijd om leuke dingen te doen met elkaar. Ben jij al aan het bedenken wat je in de vakantie gaat doen? Laat je inspireren door de kerst-uittips van Speel-inn.

Winterwandeling

Trek je handschoenen aan, doe je sjaal om en muts op en stap de kou in voor een verfrissende winterwandeling. Op de website van Natuurmonumenten vind je geschikte winterwandelingen voor kinderen van verschillende afstanden. Je ziet ook meteen of de route geschikt is voor kinderwagens. Handig! Na het trotseren van de kou, is die kop warme chocolademelk welverdiend!

Kerstmusical

Je kunt natuurlijk heerlijk op de bank onder een kleedje samen kijken naar een klassieke kerstfilm. Echt onvergetelijk is een bezoek aan het theater. Deze kerstvakantie zijn er verschillende musicals te zien. Wat dacht je van de familiemusical Kruimeltje of de betoverende musical Assepoester. Echt iets om naar uit te zien de liedjes laten je er nog lang van nagenieten.

Magische kasteelavond

Sprookjesachtiger kun je het bijna niet hebben: bij de Luminieuze Nachten van Kasteel de Haar wandel je door een betoverende wereld van de kasteeltuin. Je ontdekt door een magische vertelling veel over de geschiedenis van het kasteel.  Deze onvergetelijke wandeling duurt 1,5 uur en is ook voor kinderen geschikt.

IJswereld

Het is een eindje rijden, maar wel de moeite waard: het IJsbeeldenfestival in Zwolle. Een uitje dat je alleen in de kerstvakantie kunt doen. Kunstenaars van over heel de wereld weten de mooiste creaties uit het ijs te slaan. Betoverend! Reserveer wel vooraf je ticket want het festival wordt goed bezocht!

Feest van het licht

In museumpark Orentialis maak je een prachtige (avond)wandeling tussen de uitgelichte natuur en kerstactiviteiten. Voor een traditionele kerststal ben je hier op de juiste plek. Daarnaast vind je hier verschillende ambachtenmarkten en komt het vieren van Kerst in verschillende culturen en landen aan bod. Een mooie manier om de oorsprong en betekenis van Kerst met je kinderen te ontdekken.

Openluchtmuseum

Naar een openluchtmuseum in de kerstvakantie? Jazeker! Tijdens deze winterse weken is het extra sfeervol in de openluchtmusea. In het Zuiderzeemuseum kun je een sfeervolle avondwandeling maken door de verlichte straatjes en luister je naar een meeslepend verhaal. In het Openluchtmuseum in Arnhem ontdek je bijzondere winterverhalen en kun je schaatsen op het ijs. Ook geschikt voor kinderen.

Kerstmarkt

Ondanks dat de vakantie begint met de kerstdagen, kun je na 25 en 26 december de kerstsfeer nog proeven op de kerstmarkten in Limburg. Je vindt de grootste in Maastricht en Valkenburg. Die laatste is wel heel special gezien deze markt deels ondergronds is. Wandel langs de kraampjes, schaats op de schaatsbaan of doe je kindje een plezier met een ritje in de draaimolen. Alle feestelijke lichtjes maken het plaatje compleet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *