Samen gezond koken tijdens de Smikkelweken

Van groentepizza tot courgettecake tot zelf thee maken: tijdens de Gezonde Smikkelweken van Spoony is elke maaltijd een gezond feestje!
 

Smikkelweken bij Speel-Inn Hilversum

Op de foto zie je Efe. Hij is op bso De Jump in Hilversum aan de slag gegaan met één van de Gezonde Smikkelweek boxen. In dit pakket zaten alle ingrediënten om een courgettecake te maken voor zijn groepsgenoten. Het resultaat was erg lekker en alle kinderen hebben genoten van deze gezonde cake!

Op de Groene groep hebben de jongste kinderen (4 en 5 jaar) samen met pedagogisch medewerker Marjan gezonde poffertjes gemaakt. Met bietjes en volkorenmeel hebben zij een mooi, roze beslag gemaakt waarvan ze heerlijke poffertje hebben kunnen maken. Op de Rode en Blauwe groep was het zintuigenspel een groot succes. Geblinddoekt hebben de kinderen minder bekende groenten geproefd zoals mais, ananastomaat, chioggiabiet, paarse wortel en vijg. Het meeste was erg lekker en werd verrassend goed gegeten.

Om te zien hoe groenten groeien zijn de kinderen ook naar de Kinderboerderij in de Hilversumse Meent geweest. Daar hebben Veerle en Feline in de moestuin goed bekeken hoe alles groeit. 

Smikkelweken bij Speel-Inn Uithoorn

Ook bij bso De Blokkendoos in Uithoorn hebben de kinderen heerlijk gesmikkeld. Pedagogisch medewerker Kaylee vindt het een heel goed en leuk initiatief om op deze manier aandacht te geven aan gezond(er) koken en eten bij kinderen. Er kwam een echte journalist van Kinderopvang Totaal verslag doen van de middag. In dit artikel kun je lezen hoe de kinderen een zelfgemaakte pizza van bietjes hebben gebakken. 

 

 

De Gezonde Smikkelweken zijn een initiatief van Spoony. De smikkelweken worden jaarlijks georganiseerd voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Alle basisscholen en buitenschoolse opvanglocaties in Nederland kunnen zich hiervoor opgeven. Waarom wij hier graag aan meedoen? Dat lees je in onze blog  ‘Groentefeest op de BSO!’