Nieuwe beslisboom

De beslisboom is een vragenschema waarmee bepaald kan worden of een kind naar de kinderopvang mag. De beslisboom voor kinderen die naar de kinderopvang gaan is aangepast, omdat er de afgelopen tijd een paar dingen zijn veranderd in de coronamaatregelen. We zetten de wijzigingen en/of aanvullingen uit de nieuwe beslisboom van 17 augustus 2021 voor je op een rij:

  1. Sinds 8 augustus gelden er nieuwe regels na terugkomst van een reis vanuit een land met een zeer hoog risico. Personen vanaf 12 jaar moeten verplicht 10 dagen in quarantaine als zij uit een zeer hoog risicogebied komen. Kinderen jongen dan 12 jaar zijn niet verplicht, maar worden dringend geadviseerd om in quarantaine te gaan na terugkomst uit een zeer hoog risicogebied. Zij kunnen zich op dag 5 laten testen om de quarantaine te verkorten.
  2. In de beslisboom ontbrak dat een kind in het geval van aanhoudende milde klachten na 7 dagen (nadat de klachten zijn begonnen) weer naar de kinderopvang toe mag, tenzij er nog een quarantaine advies geldt. Zo worden kinderen niet onnodig thuisgehouden totdat ze 24 uur volledig klachtenvrij zijn.
  3. In de beslisboom wordt met ‘testen’ altijd testen door de GGD bedoeld. Een zelftest kan geadviseerd worden door de GGD, maar alleen als extra testadvies, bijvoorbeeld om een besmetting eerder op te sporen.

Het is heel belangrijk dat de beslisboom altijd van boven naar beneden wordt doorlopen. Begin bij de startvraag en beantwoord de vragen in de aangegeven volgorde tot je een antwoord hebt.

Bekijk hier de Nederlandse versie van de nieuwe beslisboom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *