Kinderopvangtoeslag

Hoe bereken ik mijn toeslag en wat zijn de tarieven?

Speel-Inn biedt verschillende mogelijkheden voor de opvang van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar aan. Wil je meer weten over de toeslagen van 2020? Klik hier!

De sluitingsdagen zijn reeds verrekend in het totale tarief. De prijzen zijn inclusief luiers, eten & drinken en alles wat er verder nog nodig is voor de verzorging van uw kind.

De facturen verzenden wij je maandelijks middels de mail. Wanneer je een ander mailadres hebt, dien je deze aan ons door te geven.

Daarnaast kom je vaak de term LRK-nummer tegen. Dit nummer dien je bij de Belastingdienst op te geven als je de kinderopvangtoeslag aanvraagt of wijzigt. Voor elke locatie en opvangsoort geldt een ander nummer. Het juiste nummer vindt je per locatie onder de tab locaties op deze website.

De kosten die je hebt voor de opvang zijn afhankelijk van het aantal uren, het uurtarief en van de Kinderopvang Toeslag die je ontvangt van de Belastingdienst. Van het laatst genoemde kun je een proefberekening maken op de site van de belastingdienst.

Heb je vragen over onze tarieven of een specifieke wens? Neem dan contact met ons op

Ontslagen... en nu?

Wist u trouwens dat…

Je bij ontslag niet recht hebt op maar 3 maanden doorbetaling, maar in de meeste gevallen zelfs misschien recht hebt op 5 maanden?

Ontslagen? Wat nu…

Bij ontslag ontvangt bijna iedereen kinderopvangtoeslag vanuit de Belastingdienst.

De meeste ouders weten dat na datum van ontslag er nog recht is op 3 maanden doorbetaling van de kinderopvangtoeslag. Stel een ouder raakt op 1-8-2020 zijn/haar baan kwijt, dan is er nog recht op doorbetaling kinderopvangtoeslag t/m 31-10-2020.

Daarmee biedt de Belastingdienst de ouder nog de gelegenheid om binnen deze periode een nieuwe baan te vinden zonder meteen de plek op het kindercentrum te verliezen.

Wat de meeste ouders echter niet weten is dat er na die 3 maanden eventueel nog langer recht is op doorbetaling.

Dit leggen we uit…

Een ouder heeft per maand recht op een X aantal opvanguren. Dit is 140% van zijn/haar arbeidscontract voor de dagopvang en peuteropvang en 70% voor de buitenschoolse opvang.

Stel een ouder werkt 24 uur per week, dan heeft zij/hij recht op 145.6 opvanguren per maand.

(24 uur per week x 13 weken per kwartaal / 3 maanden in een kwartaal x 1.4 (140%))

Het hetzelfde aantal arbeidsuren is dit voor de BSO 72.8 uur per maand. (24 uur per week x 13 weken per kwartaal / 3 maanden in een kwartaal x 0.7 (70%))

Indien ouders niet alle opvanguren die ze mogen afnemen volgens hun arbeidscontract ook echt daadwerkelijk benutten, sparen ze deze uren als het ware op. Deze uren kunnen ze na de periode van 3 maanden doorbetaling kinderopvangtoeslag na ontslag nog inzetten.

Voorbeeld: Een ouder werkt 24 uur per week, dan mag er 145.6 uur per maand aan kinderopvang worden afgenomen (dagopvang). Een kind komt echter 2 dagen per week naar de opvang. Dat is 95.3 uur per maand. Deze ouder heeft per maand 50.3 uur over.

Per 1 augustus verliest deze ouder helaas zijn/haar baan. Dan is er dus standaard nog recht op kinderopvangtoeslag t/m 31-10-2020 + alle opgespaarde uren t/m 31-10-2020. Dus ook over de periode na ontslag.

10 maanden x 50.3 uur opgespaarde uren = 503 uur die ze na 1 november nog mag in mogen zetten.

Dit is natuurlijk een hele leuke regel en fijn voor zowel de ouder als de kinderopvangorganisatie. Er is alleen 1 addertje onder het gras….. de uren vervallen per 31-12-2020

Ieder jaar op 1 januari start je met het sparen van de uren en deze vervallen dan per 31 december.

Fijne aan deze regel is, dat je als ouders 2 maanden langer de tijd hebben om een nieuwe baan te vinden. Als opvang hopen wij dit natuurlijk ook!.

Kinderopvangtoeslag App

Vanaf 2 juli 2020 is het mogelijk om via een app de gegevens met betrekking tot de kinderopvangtoeslag makkelijk bij te houden en bij te werken. De app is een aanvulling op de bestaande dienstverlening van de Belastingdienst/Toeslagen. Uitgebreide handelingen, zoals aanvragen of stopzetten van kinderopvangtoeslag blijven via de website:  www.toeslagen.nl lopen. De app is vooral bedoeld voor veelvoorkomende wijzigingen, bijvoorbeeld het inkomen van de ouder(s) en het aantal uren dat een kind naar de opvang gaat. De mogelijkheden van de app worden geleidelijk uitgebouwd. Alle kinderopvangorganisaties worden per 2021 verplicht om gegevens te gaan delen met de Belastingdienst. De Belastingdienst/Toeslagen gebruikt deze gegevens om ouders via de app een melding te sturen als blijkt dat hun gegevens niet meer actueel zijn. Kijk eens hier voor meer informatie!