Kinderboekenweek 2020

En toen....

Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek is een week waar wij heel blij van worden. Tijdens de Kinderboekenweek wordt in het hele land aandacht besteed aan het belang van (voor)lezen. Iets waar wij ook veel waarde aan hechten en veel tijd aan besteden. Voorlezen is ontzettend goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Wanneer je zo vroeg mogelijk begint met voorlezen, leert het kind zoveel mogelijk nieuwe woorden. De woordenschat van een kind is een belangrijke voorspeller van haar of zijn lees- en taalvaardigheid.

Stimuleren van de taalontwikkeling
Het stimuleren van de taalontwikkeling is belangrijk omdat wij sociale wezens zijn. Deze communicatie en interactie tussen mensen moet echter wel op gang worden gebracht. Zo gaat een kind dat na zijn geboorte aan zijn lot wordt overgelaten bijvoorbeeld wel uit zichzelf lopen, maar niet praten. Taalaanbod is dus erg belangrijk voor het kind. Niet alleen veel, het moet ook rijk en kwalitatief goed taalaanbod zijn. Zo wordt het kind gestimuleerd om elke keer iets bij te leren.

En toen?
Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek “En toen?”. Een mooi thema waar we voor alle kinderen van alle leeftijden wat mee kunnen. We hebben geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken, maar we verkennen werelden uit het verleden door ze te lezen. We maken kennis met andere belevingswerelden. En we schrijven zelf geschiedenis door onze eigen verhalen te bedenken. We hebben heel veel zin om met dit thema aan de slag te gaan.

Ook voor de allerkleinsten
Kinderen zijn al heel vroeg geïnteresseerd in voorlezen. Rijmpjes, versjes en samen in boekjes kijken zijn ook voor baby´s al spannende activiteiten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *