Ik kies voor Speel – buiten

Natuur en buitenspelen

Het creëren van respect voor de wereld om ons heen (mens, plant en dier) is van groot belang voor een betere wereld. Daarom leren wij kinderen bewust omgaan met voeding, de natuur en duurzaamheid.

Buitenspelen is natuurlijk ontzettend leuk voor kinderen, ook heel gezond en bovendien draagt het bij aan de lichamelijke en zintuiglijke ontwikkeling. Spelen zorgt ervoor dat kinderen problemen leren op te lossen, logisch leren denken en dat ze de taken en betekenis van de natuur leren inschatten. Naast deze uitdagende kant geeft natuur ook ontspanning en rust.

Wij vinden dat buitenspelen bij het dagelijks programma hoort en niet alleen gekoppeld hoeft te worden aan droog of warm weer. Onze buitenspeelplaatsen nodigen kinderen uit om te kunnen rennen, fietsen, voetballen, verstoppertje spelen, maar ook om rustig te kunnen spelen. Alle speeltoestellen zijn gecertificeerd en voldoen aan veiligheidseisen. Door zand, planten, bomen, beestjes en andere dingen in de natuur te onderzoeken, doen kinderen spelenderwijs uiteenlopende leerervaringen op. Op sommige vestigingen beschikken we over een eigen moestuin.