Ik kies voor Speel – activiteiten

Gevarieerde en ontwikkelingsgerichte activiteiten

Wij werken met een activiteitenprogramma wat is afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen en gericht is op diverse ontwikkelingsgebieden van kinderen. Buiten het feit dat kinderen spelen leuk vinden, leren kinderen door spelen. Kinderen ontwikkelen door spel, spraak, kennis, motoriek en creativiteit.

Op de kinderdagverblijven wordt gewerkt met thema’s. We werken met terugkerende thema`s, zoals de seizoenen, feestdagen, sprookjes, vervoersmiddelen en beroepen, maar bieden ook regelmatig nieuwe thema`s aan. Bij elk thema wordt een speciaal hoekje ingericht met passende boekjes en speelgoed, waardoor het thema op de vestiging helemaal tot leven komt. We maken er een uitdagende en leerzame periode van.

De pedagogisch medewerkers spelen ook met de kinderen mee, zodat de kinderen gestimuleerd worden om samen te spelen en met elkaar te ‘overleggen’. Ze leren hoe ze problemen en conflicten kunnen oplossen door samen te werken. We gaan zoveel als mogelijk er met de kinderen op uit om te ontdekken en avonturen te beleven. Er is genoeg te zien en te ervaren! We nemen de bolderkar mee en gaan dan naar een speeltuin in de buurt of naar de gymzaal in een naaste school.

Op de BSO worden er educatieve, sportieve, culinaire, creatieve en andere leuke activiteiten aangeboden waar kinderen aan kunnen deelnemen. Hier worden allerlei thema’s aan gekoppeld. Met regelmaat organiseren we externe workshops of uitjes, naar een speeltuin of bos in de buurt.