De Kwakel | KDV | De Zuiderzon

This post is also available in: English (Engels) polski (Pools)

Welkom, leuk dat je een kijkje komt nemen bij onze vestiging!

Kinderdagverblijf Speel-Inn De Kwakel is gevestigd in een ruim pand wat middels een tussendeur aan een basisschool is gekoppeld. Het kinderdagverblijf biedt ruimte aan drie ontwikkelingsgerichte groepen: 

  • Verticale groep ‘de Schildpadden’ – maximaal 12 kinderen van 6 weken tot 3 jaar 
  • Verticale groep ‘de Papegaaien’ – maximaal 14 kinderen van 6 weken tot 3 jaar
  • Peutergroep de ‘Apen maximaal 13 kinderen van 3 tot 4 jaar

Er is een aangrenzende en makkelijk toegankelijke buitenruimte aan drie kanten van het pand. De twee verticale groepen hebben een glazen schuifpui waardoor ze de buitenruimte kunnen betreden. De Schildpadden groep beschikt over een eigen tuin. De peutergroep gaat door de hoofdingang naar de buitenruimte. De tuin is voorzien van tegels, gras, struiken, bomen, een zandbak en een glijbaantje.  

Tussen de verticale groepen in zit een grote schuifdeur. Door deze te openen is het mogelijk om zicht op elkaar te houden, bij elkaar te spelen en zo leren de kinderen ook andere medewerkers kennen.  

De verticale groepen hebben hun eigen plek voor schoenen op de gang en jassen op de groep. Er is voor elk kind een mandje op de groep aanwezig waarin hun persoonlijke spulletjes worden opgeborgen. De peutergroep heeft een eigen plek voor de schoenen en jassen en een mandje voor de persoonlijke spulletjes op de gang.   

Wij vinden het belangrijk dat kinderen ook zelf kunnen ontdekken en daarom is vrij spelen een belangrijk onderdeel van de dag. Kinderen kunnen kiezen wat ze willen doen en de medewerkers stimuleren hen hierbij. Er is op de groepen materiaal aanwezig wat de kinderen zelf uit de kast kunnen pakken en er is materiaal dat door de pedagogisch medewerker aangeboden kan worden. Samenspelen stimuleren we. 

In de aangrenzde school is een gymzaal waar we gebruik van mogen maken. Daarnaast doen we gerichte activiteiten, om de ontwikkeling van de kinderen te prikkelen en te stimuleren. Hiervoor maken we gebruik van het activiteitenprogramma Doenkids. Deze activiteiten worden maandelijks aan ouders gecommuniceerd via de ouderapp.

Wanneer kinderen 4 jaar worden, kunnen zij doorstromen naar onze BSO.

Nieuwsgierig geworden? We geven graag een rondleiding! 
Neem hiervoor contact op met de locatiemanager van deze vestiging.

Adres: Anjerlaan 3, 1424 AM, De Kwakel

Telefoonnummer:  0297 – 523623

Coördinator: Inge Wülf

Emailadres: KDVdeKwakel@speelinn.nl

LRK nummer: 598299518

GGD rapport: De Kwakel KDV

Klachtenvrij:  Certificaat de Kwakel

Soort pakket Tarief 2023
Hele dagopvang (52 weken)
€ 10,08
Halve dagopvang (52 weken)
€ 11,42
Extra dagopvang (incidenteel)
€ 11,42
Flexibele dagopvang (0-uren contract)
€ 11,42