De 6 favoriete voorleesboekjes van Speel-Inn!

De nationale voorleesdagen zijn alweer bijna voorbij, maar dat betekent niet dat er niet meer voorgelezen gaat worden. In onze vorige blog las je al over het belang van interactief voorlezen aan onze kinderen. Wij gaan daar dan ook zeker mee door! Ben je benieuwd naar de boekjes die wij de kinderen voorlezen? In deze blog vind je de 6 leukste voorleesboeken volgens Speel-Inn op een rij.

Wij gaan op berenjacht – Michael Rosen

In ‘Wij gaan op berenjacht’ gaan een vader en zijn vier kinderen op jacht naar een hele grote beer om te vangen. Niets is ze te gek en ze zijn nergens bang voor. Kolkende rivieren, sneeuwstormen of donkere bossen, ze gaan er dwars doorheen. Maar dan komen ze een echte beer tegen…

Deze klassieker staat bij vrijwel al onze locaties op de plank! Zeker op KDV t’ Kinderwoud is dit leuke boek favoriet. De kinderen kennen het soms al helemaal uit hun hoofd en doen de gebaren mee.

Rupsje Nooitgenoeg – Eric Carle

Nog een klassieker die vaak als favoriet wordt genoemd. Rupsje Nooitgenoeg kruipt als een klein rupsje uit zijn ei. Hij heeft honger, dus begint hij met eten, maar hij blijft daar maar mee doorgaan. Hij eet zich door allerlei eten heen, tot hij een hele grote dikke rups is. Dan bouwt hij een huisje en daar komt hij weer uit als een mooie vlinder.

Bij dit boek is het natuurlijk leuk om alle kleuren en etenswaren te benoemen. De juffen toveren soms het echte fruit uit de kast, dan zijn de kinderen razend enthousiast.

De ridder zonder billen – Levina van Teunenbroek

Naast al deze klassiekers, staat sinds kort het boek ‘De ridder zonder billen’ ook op de favorietenlijst. De ridder zonder billen is een geestig en origineel prentenboek over een ridder zonder, je raadt het al, billen. Het boek zorgt voor vele lachjes van de kinderen, want je zult toch maar je billen moeten missen. Dit boek stond vorig jaar in de boeken top 10 van de Nationale Voorleesdagen en dat is volgens ons niet voor niets.

Coco kan het! – Loes Riphagen  

‘Coco kan het’ is ook een favoriet op veel van onze locaties. Dit boek is in 2021 verkozen tot prentenboek van het jaar, dat snappen wij wel! Het is een geweldig verhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Voor de kleine Coco is het tijd om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle andere babyvogeltjes zijn al uitgevlogen. Voor Coco is dat zo makkelijk nog niet. Wat nou als ze heel hard valt? Maar als ze de sprong waagt, zou ze ook nieuwe vriendjes kunnen maken. Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft. Het is leuk om te zien hoe de kinderen op ons KDV Coco helpen aanmoedigen de sprong in het diepe te wagen.

Twee vechtende eekhoorntjes – Rachel Bright

Dit grappige prentenboek heeft een wijze les: waarom ruziemaken als je ook samen kunt delen? De eekhoorntjes Eduard en Reinier zijn druk bezig hun wintervoorraad aan te leggen en hebben allebei hun oog laten vallen op de állerlaatste dennenappel in het bos. In het spannende gevecht dat volgt gaan de eekhoorntjes zelfs zo ver dat ze hun eigen leven in gevaar brengen om de dennenappel te bemachtigen. Dat kan nooit goed gaan…

Sommige kindjes vinden dit boek zelfs een beetje spannend, maar iets missen van het verhaal? Ho maar! 

Mama kwijt – Chris Houghton  

Ook een favoriet is het boek ‘Mama kwijt’. In dit leuke voorleesboek dut een uiltje weg en valt uit zijn nest. En ja; dan is hij zijn mama kwijt. Eekhoorn vindt hem en zal hem wel even helpen, maar dan moet Kleine Uil wel de juiste aanwijzingen geven.  Een lief verhaal met een leuk einde. Want vooral de bladzijde waarop kleine uil haar mama terug ziet, is zeer geliefd bij de kinderen.

Veel leesplezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *