Uithoorn | KDV | De Blokkendoos

This post is also available in: English (Engels) polski (Pools)

Welkom, leuk dat je een kijkje komt nemen bij onze vestiging!

Speel-Inn de Blokkendoos bevindt zich aan de rand van het Libellebos.

We beschikken hier over een ruime accommodatie met drie KDV groepsruimtes en een grote BSO groepsruimte onderin het gebouw.

Kinderdagverblijf Speel-Inn de Blokkendoos heeft momenteel drie stamgroepen

  • Een babygroep ‘de Boefjes’ van maximaal 6 kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 1 jaar.
  • Een dreumesgroep ‘de Binkies’ van maximaal 9 kinderen in de leeftijd van 1 tot 2/2,5 jaar.
  • Een (VVE) peutergroep ‘de Bengeltjes’ van maximaal 14 kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar.

Het terrein rondom het KDV is volledig afgezet met hekken. De parkeerplaatsen zijn te vinden voor en naast het kindercentrum. Ook is het goed per fiets bereikbaar.

Alle groepen zijn ingericht met verschillende hoekjes, bijvoorbeeld een poppenhoek, keukenhoek of autohoek. Dit geeft kinderen de mogelijkheid zich tijdens spel te concentreren en af te zonderen. Alle groepen hebben tafels waaraan de kinderen kunnen eten, spelen en knutselen. De open kasten stimuleren tot vrij spel.

Op iedere groep is een plank aanwezig met voor ieder kind een eigen mandje. In dit mandje kunnen persoonlijke eigendommen van het kind bewaard worden. 

In de gangen bevinden zich kapstokken met luizenzakken, waar de jassen in opgeborgen kunnen worden.

In de babygroep is een snoezelhoekje met een spiegel en een mat ervoor waar kinderen vrij kunnen spelen en zichzelf kunnen ontdekken. Er staat een box en een hangmand, waar kinderen tot rust kunnen komen. 

Op alle groepen wordt gewerkt met de thema’s van Uk & Puk. Hierbij wordt gekeken naar de verschillende ontwikkelingsgebieden van het kind. De activiteiten stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden, motorische en zintuiglijke vaardigheden en geven de eerste rekenprikkels. Dit alles gaat heel geleidelijk, op speelse wijze. Want bij Uk & Puk draait het niet om lesjes geven en leren, maar om actief spelen en ontdekken.

Speel-Inn de Blokkendoos beschikt over een uitdagende buitenspeelplaats. De buitenruimte heeft ruimte voor de kinderen om vrij te kunnen spelen, maar er is ook een tunnel met glijbaan, een hut en een zandbak. Tussen half maart en september wordt er door de kinderen en de pedagogisch medewerkers ook in de moestuin gewerkt.

De babygroep heeft aangrenzend aan hun ruimte een babyterras, waar de allerkleinsten lekker buiten kunnen ontdekken en spelen.

Wanneer kinderen 4 jaar worden, kunnen zij doorstromen naar onze BSO die inpandig is. Vergeet je daarvoor niet op tijd aan te melden!

Nieuwsgierig geworden? We geven graag een rondleiding op onze locatie! Neem hiervoor contact op met de locatiemanager van de vestiging.

Team De Blokkendoos

Tarief2021
Kinderdagverblijf €8,93
DagOpeningstijden
Maandag 7.30 - 18.30
Dinsdag 7:30 - 18:30
Woensdag 7:30 - 18:30
Donderdag 7:30 - 18:30
Vrijdag 7:30 - 18:30

Adres: Johan Enschedeweg 160, 1422DR, Uithoorn

Telefoonnummer:  0297-521409 of 0626847117

Contactpersoon:  Locatiemanager: Daisy Hengeveld

Emailadres: daisy@speelinn.nl

LRKnummer: 829021449

GGDrapport: Uithoorn KDV de Blokkendoos

Klachtenvrij: Çertificaat De Blokkendoos